Home Boeken Kinderboek ‘Lawaaipapegaai’

Kinderboek ‘Lawaaipapegaai’

1469
DELEN

Auteurs: Jessy, Mary Ritsema
Illustraties: Jessy, Geert en Mary Ritsema
Foto: Jessy

De prijs van het boekje is € 7,95 exclusief verzendkosten (full colour, 59 blz.)

In april 2012 hebben wij het kinderboek Lawaaipapegaai uitgebracht.

In 2011/2012 hebben mijn kleinzoon Jessy (vijf jaar in 2011) en ik een kinderboek gemaakt. Jessy, toen vijf jaar, nam het initiatief en bedacht de titel: Lawaaipapegaai. Jessy bedacht ook de figuren in het boek en de beginsituatie. Samen hebben wij daarna de teksten en illustraties gemaakt; bij het verluchten kregen we enige hulp van mijn man Geert. Het is een lees-, kunst- en doeboek. De illustraties zijn schilderijtjes. Kinderen kunnen zelf ook aan de slag met sjablonen, die achterin het boek staan.

Jessy bedacht de figuren die in het boek voorkomen. ‘Lawaaipapegaai’ geeft een inkijkje in de denkwereld van een jong kind als het gaat om het beleven van een avontuur. Het is geschikt voor kinderen van ongeveer 4-8 jaar; voor de jongsten om aan hen voor te lezen, voor oudere kinderen om zelf te lezen. Door vragen te stellen aan Jessy en de antwoorden te registreren, ontstond een doorlopend verhaal. Maar eerst bedacht hij, zoals gezegd, de titel. Ik heb mij verdiept in het denken van Jessy en vandaaruit teksten zo nodig aangevuld. Hij ziet dit boek als een mooie belevenis van ons samen.

Negen maanden werkten we samen aan de teksten. Het moest van Jessy op rijm; ik verwerkte de teksten op de PC. Tijdens het schrijfproces startte ik voor mijn eigen kundigheid met de deelname aan een workshop schilderen. Het was voor mij een openbaring; ik deelde mijn praktische ervaring met mijn kleinzoon. En gelukkig, hij wilde ook graag schilderen.

Daarna zetten Jessy en ik de illustraties op de juiste plek en met de PC zochten we welke rand, lees digitaal vervaardigde lijst, om de illustraties paste. Toen ik ontdekte dat ik de pagina’s een vaste vorm en een steunkleur kon meegeven en e.e.a. aan mijn kleinzoon liet zien, keurde hij de kleur af. We zochten samen de goede kleur uit. Dat die kleur groen moest zijn, stond voor Jessy vast. Maar er zijn zoveel tinten groen … Jessy koos intuïtief de huidige frisse kleur. Het boek was bijna klaar, maar ik miste een plaatje op de eerste twee pagina’s. Toen mijn kleinzoon een week later bij ons op bezoek was, liet ik hem zien wat ik had bedacht ter opvulling. Mijn kleinzoon keek uiterst bedenkelijk: hij vond het niet mooi. Verbouwereerd zei ik dat ik dat jammer vond, omdat ik het juist zo uniek vond. Zijn reactie: Als jij het mooi vindt, laat je het maar staan. De eerste vijftig boekjes zijn met deze illustraties afgedrukt. De volgende serie hebben we samen de eerste twee pagina’s vernieuwd.

Prijs Lawaaipapegaai

De Prijs van Lawaaipapegaai is verlaagd!
– Per post betaalt u nu € 7,95 excl. verzendkosten.
– Bij bezorging in een straal van 10 kilometer van Schipborg betaalt u alleen het boek, € 7,95.
– Digitaal betaalt u € 3,95 (u ontvangt het boek in het PDF-formaat).

Bestel Lawaaipapegaai