Home algemene informatie Extra informatie en foto’s : Blauw Bloed. Onthulling van een familiegeheim!

Extra informatie en foto’s : Blauw Bloed. Onthulling van een familiegeheim!

1716
DELEN

Beste bezoeker,

 

Misschien bezoekt u mijn website naar aanleiding van uw aankoop van mijn  boek: Blauw Bloed. Onthulling van een familiegeheim! De akten zijn oud en de foto’s daarom niet altijd even duidelijk. In mijn boek heb ik aangegeven een deel van de akten daarom ook op de site te plaatsen. Dat gaat gefaseerd, omdat dit veel werk is. Dit is het eerste deel.

Kocht u het boek, dan heeft U heeft door uw aankoop al bijgedragen aan een gift voor Spierziekten Nederland. De rest van deze boodschap is dan ook niet voor u bedoeld.

Maar als u mijn website bezoekt omdat u graag meer wilt weten over de akten die op deze site staan. En als u die mogelijk voor persoonlijk gebruik wilt downloaden, dan zouden wij het heel fijn vinden als u daarvoor een kleine bijdrage (een grote mag natuurlijk ook)  wilt storten voor Spierziekten Nederland. Voor uw bijdrage willen we u, tevens namens Spierziekten Nederland, hartelijk dank zeggen. Uw bijdrage stimuleert ons om meer akten op de site te plaatsen. Uw bijdrage kunt u storten op:

 

Spierziekten Nederland
Lt. Gen. van Heutszlaan 6
3743JN Baarn
IBAN: NL77INGB0001422400

Onder vermelding van: project HSP

Informatie die mogelijk meer inzicht geeft in de situatie rond Nietap TerHeijl en de Kerkweg in Leek.

Als de gegevens kloppen in het boek: Zij maakten Nietap en Terheijl hebben er rond de nummering en  een aantal panden aan de Kerkweg diverse wijzigingen plaatsgevonden. Ook zou er rond de naamgeving  Nietap en Terheijl nogal wat veranderingen hebben plaatsgevonden. Daar ik dit zelf niet heb gecontroleerd heb ik het niet in mijn boek opgenomen. Voor de mensen die hier meer over willen weten raad ik aan te googlen op Zij maakten Nietap en Terheijl. Tip: Let op  Kerkweg 25.

Kerkweg 20 Leek Voormalig pand LIGTHART HENDRIKS Foto pagina 166 boek Blauw Bloed. Onthulling van een familiegeheim! Mary Ritsema

 

Helaas is er in het boek op bladzijde 166  een foto weggevallen mbt het pand Kerkweg 20 te Leek. Hieronder vindt u ter compensatie een meer completer beeld van dit pand. Deze drie foto’s vormen een bijna totaalbeeld van dit pand dat voorheen op naam stond van Johannes Ligthart en Lutske Hendriks

Deze foto’s zijn 2 november 2016 gemaakt, op dat moment was de linker ruit afgetimmerd met hout.  In De voormalige meubelzaak  is anno 2016 een (Digitale) bruidszaak gevestigd.

Van links naar rechts het achterste gedeelte van het perceel, vroeger stond hier de timmerfabriek, vervolgens een deel van winkel en de achterkant van het voorste gedeelte en de achterkant van de woning en helemaal rechts de voorkant van de winkel en de woning erboven.